Väripilkun historiaa

Väripilkun päiväkoti on perustettu vuonna 1976 palvelemaan Winterin maalitehtaan työntekijöiden lapsiperheitä. Päiväkodin paikaksi valittiin tällöin Winterin tehdasalueella Epilässä sijaitseva apulaisjohtaja Arne Winterille v. 1930 rakennettu omakotitalo. Talon on piirtänyt arkkitehti Birger Federley. Viimeisin talon asukas oli teknillinen johtaja Lauri Uino perheineen.

SynttäritunnelmissaPäiväkodin nimi Väripilkku syntyi nimikilpailun tuloksena. Maalinvalmistus lopetettiin Epilässä v. 1992 ja tehdasalue kaavoitettiin asuinalueeksi. Suurin osa tehtaista ja varastoista purettiin, mutta patruuna- ajasta jäivät onneksi muistuttamaan mm. "johtajan talo" Nokiantien ja Lehmuskujan alussa, vanha puurakenteinen pääkonttori sekä Lehmuskujan päässä sijaitseva Väripilkku.

Väripilkun päiväkoti on Päiväkotiyhdistys Väripilkku ry:n ylläpitämä yksityinen päiväkoti. Väripilkku on toiminut Tampereen kaupungin ostopalvelupäiväkotina vuoden 2013 syksyyn saakka. Lapsia on hoidettu ja kasvatettu sydämellä ja ammattitaidolla vanhassa ja viehättävässä Väripilkun talossa siis jo yli 35 vuotta. Vuosi 2013 toi mukanaan muutosten tuulet. Väripilkun rakennus siirtyi Tampereen kaupungin omistuksesta Päiväkotiyhdistys Väripilkku ry:n omistukseen ja päiväkoti alkoi tuottamaan päivähoitopalvelua palvelusetelimallilla 1.8.2013.